Εκδηλώσεις    Κινηματογράφος   

AegeanDocs
Ένα Βήμα Μπροστά (One Step Ahead)

Ο Γιάννης Μπουτάρης, κορυφαίος Έλληνας οινοπαραγωγός και απεξαρτημένος αλκοολικός, βραβευμένος για την οικολογική του δράση και εξέχον μέλος της κοινωνίας των πολιτών, είναι στα 68 του ο αντισυμβατικός ανεξάρτητος υποψήφιος για τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2010.

Καθώς η χώρα αρχίζει να στροβιλίζεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου, ο Γιάννης Μπουτάρης μάχεται απέναντι σε ορατούς και αόρατους αντιπάλους. Η ταινία, μία ντοκιμενταρίστικη οδύσσεια, διάρκειας 10 εβδομάδων, παρακολουθεί και καταγράφει αυτό το ακραίο «παιχνίδι δύναμης» σε πολιτικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο.

Με φόντο τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, η ταινία παρουσιάζει την προσωπικότητα του πρωταγωνιστή της, αλλά και την ξεχωριστή κουλτούρα της πόλης του, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις ιδιαιτερότητες και αντιφάσεις της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας σε μια κρίσιμη και αποφασιστική στιγμή.

Η ιστορία του Γιάννη Μπουτάρη, η απεξάρτησή του, σαν αποτέλεσμα μιας ηθικής μεταστροφής μέσω της δράσης και της προσφοράς, μας δίνει το θάρρος να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να σκεφτούμε πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την αδυναμία σε δύναμη. Και τη δύναμη σε αγάπη.

Σενάριο / Σκηνοθεσία:
Δημήτρης Αθυρίδης
Παραγωγοί:
Μαρία Δρανδάκη /
Δημήτρης Αθυρίδης
Executive Producer:
Κωνσταντίνος Μωριάτης
Κάμερα/Ήχος:
Δημήτρης Αθυρίδης,
Δημήτρης Σταμπολής,
Φάνης Καραγιώργης,
Απόστολος Καρακάσης
Μοντάζ:
Αρτεμις Αναστασιάδου,
Αγγέλα Δεσποτίδου,
Απόστολος Καρακάσης,
Άντα Λιάκου
Μουσική:
Τέρρυ Παπαντίνας,
Σταύρος Γασπαράτος
Σχεδιασμός και μίξη ήχου:
Άρης Λουζιώτης & Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος
Παραγωγή:
PAN ENTERTAINMENT AE, ΕΡΤ/YLE/ZDF σε συνεργασία με την ARTE και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Χώρα παραγωγής: Ελλάδα
Έτος παραγωγής: 2009

Video