Εκδηλώσεις    Θέατρο   

Θεατρικό Εργαστήρι νέων στη Μύρινα: «Η Μάσκα ως δρόμος για τον ηθοποιό - Εφαρμογή στο αρχαίο δράμα.»

Με τον Σίμο Κακάλα και την ομάδα του Εταιρία Θεάτρου Χώρος.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η άμεση ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας της Λήμνου και η επαφή της νεώτερης γενιάς με το επαγγελματικό θέατρο που δοκιμάζει και δοκιμάζεται στη σύγχρονη Ευρώπη.
Στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθεί θεατρικό εργαστήρι νέων και θεατρική παρουσίαση της δουλειάς του εργαστηρίου υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Σίμου Κακάλα και της ομάδας του, Εταιρία Θεάτρου Χώρος.

Μέσα από το εργαστήρι θα δοθεί η δυνατότητα στους νέους να αναπτύξουν μία ζωντανή και σύγχρονη σχέση με το Αρχαίο Δράμα, να απελευθερώσουν την εκφραστικότητά τους μέσα από τη μάσκα, να κατασκευάσουν οι ίδιοι μάσκες, να διευρύνουν τη σχέση σώματος και λόγου με το ρυθμό καθώς και να εξελίξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους με ασκήσεις αυτοσχεδιασμού.
Το κείμενο, που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για την καθημερινή δουλειά αλλά και την τελική παρουσίαση, θα είναι ο Ορέστης του Ευριπίδη σε μετάφραση Γιάννη Τσαρούχη.
Σημειώνεται ότι το εργαστήρι θα διαρκέσει συνολικά δέκα (10) μέρες και θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Απριλίου μέχρι και τις 2 Μαΐου 2014. Θα πραγματοποιείται καθημερινά τα απογεύματα με μία μέρα ρεπό, αν χρειαστεί. Η παρουσίαση, που θα προκύψει από τη δουλειά των συμμετεχόντων θα γίνει σε δημοτικό χώρο στην Μύρινα, το Σάββατο 3 Μαΐου 2014.


Συντελεστές της εκδήλωσης
Σίμος Κακάλας και Ομάδα Θεάτρου Χώρος

Πληροφορίες

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα.
Δήλωση συμμετοχής στο e-mail anel-sa@otenet.gr και στα τηλέφωνα 2254023849, 225402460

Χώρος εκδήλωσης
Μύρινα Λήμνου, Δημοτικός Χώρος

Ημερομηνία και ώρα εκδήλωσης
24 Απριλίου– 2 Μαΐου 2014
17.00 – 22.00 Καθημερινές / 16.00 – 21.00 Σαββατοκύριακο *
*Οι συναντήσεις θα είναι για δέκα μέρες συνεχόμενα, πέντε ώρες κάθε μέρα. Η συμμετοχή πρέπει να είναι σοβαρή, συνειδητή και άκρως δεσμευτική ως προς τις ώρες του εργαστηρίου.

Φωτογραφίες